Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Skog avverkas utan ansökt tillstånd av Skanska

18:e juni 2019, 08:59
Skog avverkas utan ansökt tillstånd av Skanska
Foto: Creative Commons
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Kommunen planerar ett nytt bostadsområde i ett område på södra Teleborg i Växjö. När platsen skulle förberedas avverkades skog för en skolbyggnad – utan att Skanska hade sökt tillstånd hos Skogsstyrelsen.

Mark- och miljööverdomstolen har också stoppat hela byggprojektet eftersom grannarna har överklagat detaljplanen, det rapporterar SVT Nyheter Småland.

Marken i fråga ägs av både Skanska och Växjö kommun och det var i uppdrag av Skanska som kommunen avverkade skogen. Men Skanska missade att begära tillstånd från Skogsstyrelsen.

“En kommunikationsmiss”

– Det här är en intern kommunikationsmiss hos oss. Kommunen har avverkat skogen som till stor del består av sly, och det på uppdrag av oss. Det här är väldigt beklagligt, vi skulle naturligtvis ha skickat in en anmälan, säger Alexander Liljenberg, affärschef för Skanska, till SVT.

Avverkningen är inte anmäld, det bekräftar Skogsstyrelsen.

– Mycket är ännu oklart om vad som egentligen har hänt, och vems felet egentligen är, och jag förutsätter att kommunen tittar vidare på detta, säger Jerker Bergdahl, distriktschef vid Skogsstyrelsen i Kronobergs län.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0