2019-06-13 Bråket om försenad bostad går vidare – ”Extremt allvarligt” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/brf-west.jpg

Bråket om försenad bostad går vidare – ”Extremt allvarligt”

Det ska bland annat finnas skydd mot orimliga hyreshöjningar och lättillgänglig hyresstatistik. Genrebild. Pixabay/cc
Det ska bland annat finnas skydd mot orimliga hyreshöjningar och lättillgänglig hyresstatistik. Genrebild. Pixabay/cc
Bostad

Ett par som köpte en bostad i Brf West Side Solna går vidare till hovrätten för att kräva pengarna tillbaka efter mer än årslånga förseningar av bostaden, skriver SvD.

Orsaken var flera års förseningar. Men enligt tingsrätten kan förseningar av nya bostadsrätter tillåtas på obestämd tid vilket parets advokat, Jörn Liljeström, anser är ”extremt allvarligt”

Därför överklagades domen till Svea hovrätt.

-Det är ju helt grundläggande att en köpare ska kunna tillträda bostadsrätten i samband med upplåtelse och att detta inte är något som ska kunna skrivas bort genom en formulering att tillträdesdatum meddelas senare, säger Jörn Liljeström till Svenska Dagbladet.

100-tal liknande ärenden

I artikeln framgår det att byggbolaget i fråga, SSM, har ett 100-tal ärenden på sitt bord där bostadsrättsköpare väntar på att få processa mot bolaget i domstol.

Det framgår även att den börsnoterade koncernens vd Mattias Roos, som innehaft vd-posten i många år, tidigare i veckan fick avgå med omedelbar verkan. Styrelsen uppgav som skäl att bolaget behöver ett annat ledarskap.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!