2019-06-10 Lämnar vd-uppdrag för ny tjänst https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/peter-svensson-webb.jpg

Lämnar vd-uppdrag för ny tjänst

Foto: Dan Coleman
Affär & Karriär
Bostad

Innan har han arbetat på NCC, Skanska och Bjerkings. Det är nog lugnt att säga att, Peter Svensson ny vd för Einar Mattsson Projekt AB har varit med i svängen ett tag.

Han kommer närmast från vd-uppdraget för PEAB Bostadsutveckling. Peter efterträder Barbro Frisch som arbetar som tillförordnad vd sedan årsskiftet.

”En av de mest erfarna”

– Peter Svensson är en av de mest erfarna på svensk bostadsmarknad och vi glada över att han nu ansluter till Einar Mattsson. Hans ledaregenskaper och tekniska bakgrund är värdefulla nu när konkurrensen driver fram höjda kvalitetskrav och minskade produktionskostnader, säger Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränk.

– I den förändrade marknadssituation som råder på svensk bostadsmarknad är Einar Mattsson Projekt AB väl positionerat. Jag ser fram emot att stärka bolagets utveckling därifrån med det långsiktiga perspektiv som kännetecknar Einar Mattssons verksamhet, säger tillträdande vd Peter Svensson. 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!