2019-05-23 Panasonic och Toyota satsar på smarta hem tillsammans https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/05/panasonic-toyota.png

Panasonic och Toyota satsar på smarta hem tillsammans

Foto: REUTERS/Kevin Buckland
Bostad

Tidigare i år berättade Toyota Motor Corporation och Panasonic Corporation om ett samarbete för prismatiska battericeller för elbilar. Nu ska bolagen samarbeta ytterligare med så kallade uppkopplade tjänster för hushåll och urban utveckling.

Toyota och Panasonic kommer att starta ett samriskföretag (50/50) för att fokusera på teknologiska skräddarsydda lösningar i hemmet.

– Vi samlar våra respektive styrkor för att skapa nytt värde i vardagen, sade Panasonics President Kazuhiro Tsuga i ett gemensamt uttalande, skriver Reuters i ett pressmeddelande.

För nya lösningar

Toyota planerar att utnyttja sitt nätverk och sin verksamhet, vilken sträcker sig från allt till bilar och robotar – för att kunna skapa nya transport -och hushållstjänster.

– Om vi ​​kan använda nätverket, inte bara för att tillverka och sälja fordon utan också för att tillhandahålla nya tjänster, kommer våra framtida möjligheter att öka kraftigt, sade Toyotas president Akio Toyota, skriver Reuters. Förutom bilar tror jag att det är en stor fördel för oss att ha egen bostadsverksamhet med tillhörande affärer.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!