2019-05-24 Oscar Properties har tecknat avtal om Gasklockan https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/05/gasklockan.jpg

Oscar Properties har tecknat avtal om Gasklockan

gasklockan oscar properties
Illustration: Herzog & de Meuron Foto: Holger Ellgaard
Bostad

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har tecknat ett tilläggsavtal med Stockholms stad avseende projektet Gasklockan vid Ropsten i den nordöstra delen av Stockholms innerstad.

Det skriver bostadsutvecklaren i ett pressmeddelande.

Parterna är därmed överens om detaljerna i projektet som omfattar minst 38.500 kvadratmeter. Av avtalet framgår även att Oscar Properties får tillträde till marken den sista oktober i år. Avtalet som nu har träffats måste godkännas av kommunfullmäktige, framgår vidare.

Drygt 300 bostäder kommer att inrymmas i Gasklockan. Första säljetappen har omfattat 75 lägenheter och av dem är 60 lägenheter bokade (39 per den 31 mars). I början av maj sänkte bostadsutvecklaren bokningsavgiften för en lägenhet i projektet från 50.000 kronor till 1 krona, skrev SvD.

Tidigare i maj rapporterade SVT att Oscar Properties ännu inte betalat Stockholms stad för den mark som är avsedd för projektet med det 97 meter höga huset. Staffan Lorentz från Stockholms stad sade då till tv-kanalen att priset låg på 15.000 kronor per kvadratmeter bruttoarea.

Oscar Properties hade likvida medel om 56,3 miljoner kronor vid utgången av mars. SVT konstaterade att bostadsutvecklaren med sin finansiella situation saknade medel för att betala staden för marken.

De 38.500 kvadraten som Oscar Properties anger till pris om 15.000 kronor per kvadratmeter skulle innebära en prislapp om 577,5 miljoner kronor.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!