Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Veidekke bygger studentlägenheter

1:a maj 2019, 08:00
Veidekke bygger studentlägenheter
Foto: Veidekke
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Veidekke Bygg Bostäder Stockholm ska på uppdrag av Familjebostäder i Stockholmbygga 96 stycken studentlägenheter samt förskola med tillagningskök i Årsta. Kvarteret Gisslaren, som projektet kallas, är en totalentreprenad på 127 miljoner och beräknas vara färdigställt under andra kvartalet 2021.

Byggnaden byggs enligt kriterierna för Miljöbyggnad Silver och kommer även inrymma en befintlig tilluftskanal som försörjer diverse servicerum till Södra Länken.

– Vi är tacksamma för förtroendet och ser framemot ett nära samarbete med Familjebostäder i Stockholm. Detta är vårt tredje projekt där vi bygger studentbostäder. Vi kommer utnyttja alla våra erfarenheter från tidigare projekt för att skapa riktigt bra förutsättningar för kvarteret Gisslaren. Samverkan och involvering är nyckeln för att vi tillsammans ska leverera ett projekt med rätt kvalitet, hög säkerhet och i tid, säger Gunilla Lindgren, Arbetschef på Veidekke Bygg Bostäder Stockholm i ett pressmeddelande.

Andra etappen

Projektet ingår i den andra etappen av stadsutvecklingsområdet Årstastråket där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0