2019-03-21 NCC i miljardramavtal https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/03/genrebild-renovering-ncc.jpg

NCC i miljardramavtal

Genrebild. Foto: NCC
Genrebild. Foto: NCC
Bostad
Fastighet

NCC har undertecknat ett fyraårigt ramavtal värt drygt 3,3 miljarder kronor med det allmännyttiga bostadsbolaget fsb i Danmark. NCC kommer i detta ramavtal att samverka med COWI, RUBOW Architects, Smith Innovation och BM Byggeindustri.

Samarbetet, som går under namnet HJEM, kommer att utföras med fsb främst i fråga om renovering och planering, och eventuellt om ett antal nya byggnader. Projekten kommer att variera i storlek, från småskaliga uppdrag med ett värde om 1 miljon kronor till storskaliga projekt värda upp till 700 miljoner kronor. Under 2019 väntas projekt värda mellan 700 och 800 miljoner kronor inledas inom ramavtalet.

– Vi är glada och stolta över att ha tagit hem ramavtalet med fsb. Alla parter har arbetat hårt för att få det här till stånd, säger Dennis Nielsen, chef för NCC Refurbishment i Denmark.

”Osedvanlig förståelse”

HJEM valdes i konkurrens med två andra förkvalificerade team. Ramavtalet löper på en period om fyra år med möjlighet till två års förlängning.

– HJEM har visat prov på en osedvanlig förståelse för vad det innebär att arbeta med allmännyttiga bostäder, säger Lone Zeeberg Nielsen, chef för konstruktion och utveckling på fsb.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!