2019-02-27 NCC vinner uppdrag i Norrköping https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/02/Hemsö.jpg

NCC vinner uppdrag i Norrköping

Fotograf: Hemsö
Fotograf: Hemsö
Bostad

NCC har tecknat ett samverkansavtal med Hemsö om att bygga Nodhuset i Norrköping; en byggnad i tio våningar med ett flertal olika vårdinrättningar i botten samt 42 hyreslägenheter ovanpå. Värdet på affären uppgår till 200 miljoner.

– Nodhuset med bland annat lokaler för vårdcentral och folktandvård samt hyreslägenheter är ett nyckelprojekt för vår fortsatta utveckling av Sandbyhov. Vi ser fram emot ett bra samarbete och att få genomföra projektet med NCC, säger Johan Ekström, Hemsö, i ett pressmeddelande.

Uppdraget omfattar byggnation av en fastighet med tio våningar, där de tre första kommer att inrymma vårdcentral, folktandvård, barnavårdscentral, apotek med mera. Ovanpå vårdinrättningarna kommer 42 hyreslägenheter att byggas, två till fyra rum och kök, i sju våningar.

– Kombinationen av bostäder och vårdlokaler i samma byggnad gör detta projekt särskilt intressant och det är roligt att vi fått förtroendet av Hemsö att i samverkan uppföra Nodhuset, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building Sweden, i ett pressmeddelande och fortsätter;

Byggstarten påbörjas innan sommaren 2019 med markförberedande arbete. Byggnaden beräknas vara klar under sommaren 2021.

 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!