2019-02-12 Fastighetsbolaget backar ur projekt https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/07/bygge-free-photos-pixabay-boverket-handlaggningstider.jpg

Fastighetsbolaget backar ur projekt

bygge, bostad, byggnad
Bildkälla: Pixabay/Free photos/creative commons
Bostad

På grund av en pågående företagsrekonstruktion som har förorsakats av utdragna bygglovsprocesser som tärt hårt på bolagets likviditet, backar Framfastgruppen från höstens uppgörelse med Zenergy att uppföra 50-talet lägenheter värt cirka 40 miljoner kronor. 

Sebastian Stehlin, vd för Framfastgruppen låter meddela i ett pressmeddelande, att Framfast för närvarande inte avser att fullfölja den avtalade avsiktsförklaringen.

– Det saknas idag förutsättningar för att Zenergy ska kunna leverera projektet utifrån ställda tidsramar. Vi hoppas naturligtvis på att Zenergys nuvarande situation förändras på ett positivt sätt och då är vi öppna för att återigen diskutera förutsättningar och möjligheter till nya affärer.

”En god dialog i bra samförstånd”

Zenergys tf vd Johan Olofsson säger vidare att vi har en god dialog i bra samförstånd efter rådande förutsättningar och möjlig framtida utveckling. Framfastgruppen, som leds av Sebastian Stehlin, har tillsammans med Zenergy målsättningen att tillverka framtidens bostäder med fokus på energieffektivitet, kvalitet, klimat och kostnadseffektivitet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!