2018-12-19 Bostadsutvecklare miljardförvärvar storstadsbostäder https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/12/victoria-park-koper-lagenhetsbestand.jpg

Bostadsutvecklare miljardförvärvar storstadsbostäder

Victoria Park köper lägenhetsbestånd
Per Ekelund. Foto: Victoria Park.
Bostad

Victoria Park förvärvar två bostadsfastighetsbestånd med sammanlagt 2 340 lägenheter i Stockholm och Göteborg. Bostadsutvecklaren köper det av Akelius Residential Property för 4,7 miljarder kronor.

Hyresvärdet uppgår till cirka 250 miljoner kronor per år för de 2 141 lägenheterna i Brandbergen i Haninge och 199 i Mölndal i Göteborg. Beståndet är fullt uthyrt och i ett pressmeddelande säger Per Ekelund, vd på Victoria Park, att ”två tredjedelar av samtliga lägenheter är orenoverade, vilket passar vår affärsmodell.”

Når målet till 2020

– Det är en unik möjlighet att stärka vårt fastighetsbestånd och vår närvaro i Sveriges två största regioner, samtidigt ger det oss ytterligare skalfördelar i förvaltningen. Vidare innebär det att vårt mål om en fastighetsportfölj om 20 miljarder kronor till utgången av 2020 redan uppfyllts, säger Per Ekelund, VD på Victoria Park.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!