2018-12-18 Rikshem köper av Bonava – för 143 miljoner https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/12/rikshem-koper-av-bonava.jpg

Rikshem köper av Bonava – för 143 miljoner

Rikshem köper av Bonava
Bildkälla: Rikshem.
Bostad

Rikshem förvärvar ett Svanenmärkt projekt av Bonava för 143 miljoner kronor. Det omfattar 74 hyreslägenheter i Västerås.

Det är två hus på en boyta om strax under 3600 kvadratmeter som Rikshem nu köper av Bonava. Det är 74 stycken hyreslägenheter på mellan ett till tre rum och kök.
Affären landade på 143 miljoner kronor och projektet resultatavräknas efter att det står klart under det fjärde kvartalet 2020, skriver Bonava i ett pressmeddelande.
– Tillsammans med Rikshem kan vi nu erbjuda Västeråsborna nyproducerade och välplanerade hyreslägenheter vid Öster Mälarstrand som är en ny stadsdel. Hyresrätter utgör en viktig del att förverkliga vår vision att skapa hem och levande områden där människor trivs, säger Fredrik Hemborg, affärenhetschef på Bonava Sverige.

Rikshem: ”Västerås viktig tillväxtort”

Rikshem tillträder under det första kvartalet 2019. Projektet ligger i Kajstaden i Västerås, vilket är en del av den sista etappen i utvecklingen av Öster Mälarstrand, skriver Rikshem i ett pressmeddelande.
– Västerås är en viktig tillväxtort där vi vill fortsätta växa. Med de nya lägenheterna kompletterar vi vårt tidigare bestånd av äldre och nyare lägenheter runt om i Västerås, säger Fredrik Edlund, Regionchef Mälardalen på Rikshem, i pressmeddelandet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!