2018-12-18 Stockholms nya bostadshus i trä får grönt ljus https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/12/cederhusen-hagastaden.jpg

Stockholms nya bostadshus i trä får grönt ljus

Cederhusen
Bildkälla: Veidekke.
Bostad

Projektet Cederhusen marknadsförs som ett av världens största trähusprojekt i en innerstadsmiljö. Det ska börja byggas i januari, efter att nu fått klartecken från Stockholms stad.

Totalt 234 lägenheter byggs i fyra byggnader. Det är i Hagastaden i Stockholm som träbyggnaderna i projektet Cederhusen ska byggas, nu efter att Stockholms stads kommunfullmäktige har gett klartecken.
– Vi är väldigt glada över den här möjligheten, att med modern teknik och hög kvalitet i gestaltning få smycka Stockholms profil med ett nytt landmärke i massivträ, säger Cecilia Seavers, affärschef på Folkhem, i ett pressmeddelande från Veidekke.

”Längtat efter att få förverkliga Cederhusen”

Byggnaderna ska byggas av Veidekke och är mellan tio till 13 våningar höga i närhet till den planerade tunnelbanan vid Hagaplan. I oktober 2019 är det säljstart.
– Det är en komplex uppgift som vi tar oss an med ödmjuk entusiasm. Vi har verkligen längtat efter att få förverkliga Cederhusen, som blir ett unikt projekt i sitt slag, säger Anna Ervast Öberg, ansvarig för projektutveckling, Folkhem.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!