2018-12-12 Oscar properties varslar anställda https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/12/norra-tornen-oscar-properties.jpg

Oscar properties varslar anställda

Foto: Wikimedia Commons.
Foto: Wikimedia Commons.
Bostad

Lyxbyggaren Oscar Properties har haft många mörka rubriker under året. Nu införs ett besparningsprogram – vilket innebär att åtta varslas.

För drygt en månad sen invigdes Oscar Properties omsusade projekt 79&park och Norra Tornen, båda i Stockholm. Media har rapporterat om kunder som stämt lyxbyggaren och byggare som har larmat om dåliga arbetsförhållanden.

Nu meddelar bolaget att de varslar åtta tjänster på grund av ett besparningsprogram som ska spara 30 miljoner kronor årligen.

Varslar åtta: ”Bostadsmarknaden ser annorlunda ut idag”

– Det är ingen hemlighet att bostadsmarknaden, framförallt i vår hemmamarknad Stockholm, ser väldigt annorlunda ut idag än för ett år sedan. Vi har lanserat flera nya vägar framåt samtidigt som vi håller fast vid vår kärnaffär men vill gentemot alla våra målgrupper, inte minst våra aktieägare, också säkerställa att vi driver vår löpande verksamhet så kostnadseffektivt som möjligt. Det är med stor respekt för alla berörda kollegor som vi nu tvingas anpassa organisationen för våra framtida möjligheter, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties, i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!