2018-11-30 Kön fortsätter växa – trots rekordmånga hyresrätter https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/08/booli-bostadsmarknad-nyproduktion-foto-kjell-eson.jpg

Kön fortsätter växa – trots rekordmånga hyresrätter

Bostadskön hos Bostadsförmedlingen ökar
Norrmalm i Stockholm. Foto: Kjell E:son.
Bostad

Bara i Stockholm står 636 000 personer i den kommunala bostadskön. I år har kön ökat med 40 000 personer – trots att antalet lägenheter ligger rekordhögt.

Antalet förmedlade lägenheter väntas landa på runt 13 500 i år, vilket är en rekordhög siffra. Trots det så fortsätter bostadsköerna att växa – nästan en miljon personer står i kö till bostad i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det rapporterar Sveriges Radio under fredagsförmiddagen.

Värst är det i Stockholm, där Bostadsförmedlingen har totalt 636 000 personer i kö för ett förstahandskontrakt. Det är en ökning på 40 000 personer bara i år.

Bostadsförmedlingen: ”Befolkningen ökar kraftigt”

Just nu finns däremot bara 85 stycken lägenheter tillgängliga hos Bostadsförmedlingen.
– Ökningen beror antagligen på att det är en svår bostadsmarknad. Att ställa sig i bostadskön är ett sätt för många att planera inför framtiden. Men sedan är det ju också så att befolkningen ökar väldigt kraftigt, säger Marika Nordström, marknadschef på Bostadsförmedlingen i Stockholm, till Sveriges Radio.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!