2018-11-30 Därför stoppas bostadsprojektet – S rasar https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/11/bostader-i-skarholmen-stoppas.jpg

Därför stoppas bostadsprojektet – S rasar

Fotograf: Anders Löwdin
Fotograf: Anders Löwdin
Bostad

Projektet Söderholmen skulle ge Skärholmen i Stockholm 300 nya lägenheter. Nu stoppas projektet, med Riksbyggen som totalentreprenör, av den borgerliga majoriteten.

Planeringen påbörjades i december 2015 och detaljplanen var uppför godkännande i stadsbyggnadsnämnden. Men under torsdagens stadsbyggnadsnämnd stoppades 163 av projektet Söderholmens lägenheter, där Riksbyggen var kopplade till projektet.
Nu förskjuts projektet på obestämd framtid.

S: ”Återigen ser vi hur de stoppar bostäder”

– Återigen ser vi hur de försenar och stoppar bostäder. Detta viktiga projekt skulle kunna ha påbörjats redan nästa år. Man använder samma argument som tidigare, att flerbostadshusen ligger för nära småhus och radhus. Man säger att man vill ha blandat byggande, men stoppar projekt som faktiskt skulle uppnå det. Det är beklagligt att ytterligare ett stort antal bostäder nu inte tillgängliggörs på bostadsmarknaden, säger Jan Valeskog, oppositionsborgarråd (S), i ett pressmeddelande.

Skulle göra området säkrare

Inom projektet inkluderas även ombyggnation av Söderholmsskolan samt en ny konstgräsplan. Ett mål i uppförandet av projektet var att stärka stråket mellan Vårbergs centrum och Johannesdalsbadet så att det upplevts som tryggt och trafiksäkert, enligt Stockholms stads hemsida.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!