2018-11-16 Hyresrätter byggs på Peabs regementsmark https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/11/Boras-far-ny-stadsdel.jpg

Hyresrätter byggs på Peabs regementsmark

AB Bostäder i Borås bygger hyresrätter
Bildkälla: AB Bostäder i Borås.
Bostad

AB Bostäder i Borås ska bygga cirka 120 hyresrätter i nya stadsdelen Regementsstaden. Det byggs på marken som Peab förvärvade 2012.

– Försäljningen av det här kvarteret som hyresrätter går helt i linje med Peabs strategi för Regementsstaden som ny stadsdel med blandad bebyggelse och olika boendeformer. Vi är nöjda med hur affären har genomförts och med AB Bostäders långsiktiga ägarperspektiv, vilket är positivt för de boendes intressen, säger Victoria Johansson, projektchef Peab Bostad AB, i ett pressmeddelande.

Just nu pågår projekteringen för AB Bostäder i Borås cirka 120 hyresrättslägenheter. Det är ett lågenergihus med solceller som beräknas börja byggas efter sommaren 2019.

Både bostads- och hyresrätter i området

Peab förvärvade marken 2012 och det planeras även 57 bostadsrätter under byggjättens regi.
– Vi har haft en kontinuerlig dialog med Peab om våra förutsättningar att bygga hyresrätter i området. Vi är därför idag mycket nöjda med att vi har tecknat köpeavtal på del av Osdal 3:4, för kommande nyproduktion, säger Bengt Engberg, vd på AB Bostäder, i pressmeddelandet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!