2018-11-16 Stockholm får 160 hyresrätter i söderort https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/11/stockholmshem-bygger-i-arstastraket.jpg

Stockholm får 160 hyresrätter i söderort

Stockholmshem bygger i Årstastråket
Illustration: ÅWL Arkitekter.
Bostad

Stockholmshem startar nu bygget av 160 lägenheter i Årsta, söder om Södermalm. Det är en del i satsningen att koppla området till innerstan.

Staden satsar just nu på att bygga 140 000 nya bostäder till 2030. Då är en förtätning av Årstastråket ett projekt i satsningen och det ska koppla området närmre Södermalm.

Därför bygger nu Stockholmshem 160 nya hyresrätter och en förskola längst Årstastråket, som är en del av cirka 3000 nya bostäder i området Valla Torg, med inflyttning under 2021.
I projektet är det även en hållbarhetssatsning genom klimatsmarta tjänster såsom elbilspool och 400 cykelparkeringsplatser.

Stockholmshem: ”Enklare att göra klimatsmarta val”

– I området finns en elbilspool, parkeringsplatser med laddstolpe och ett leveransrum där våra hyresgäster kan hämta paket som de köper på nätet. Varorna levereras miljövänligt med cykelbud. Snart öppnar vi också en pool med eldrivna lastcyklar. Vi vill göra det enklare för våra hyresgäster att göra klimatsmarta val och ser att de klimatsmarta tjänsterna gör det ännu mer attraktivt att bo hos oss, säger Åsa Stenmark, kommunikationsansvarig för Stockholmshems GrowSmarter-satsning vid Valla Torg, i ett pressmeddelande.

Årstastråket ska stå klart kring 2025.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!