2018-11-16 800 nya bostäder vid Frihamnen: ”En försmak” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/11/800-bostader-byggs-vid-frihamnen.jpg

800 nya bostäder vid Frihamnen: ”En försmak”

Projekt vid Frihamnen
Foto: Tempohousing Scandinavia
Bostad

800 bostäder ska börja byggas i vår vid Frihamnen i Göteborg. Det är tillfälliga bostäder under planeringen av de totalt 9 000 bostäder som ska byggas vid hamnen.
– En försmak av hur området kan bli, säger Mattias Jonsson.

I Frihamnen i Göteborg planeras 9 000 lägenheter för framtiden. Nu ska 800 lägenheter byggas av Tempohousing Scandinavia och Brofred Bygg och Entreprenad, efter ett tecknat arrendeavtal med Älvstranden Utveckling.
— Våren 2019 tas det första spadtaget på Kvillepiren och målet är att de första boende flyttar in till hösten lagom till skolstarten, säger Anna-Lena Isacson projektledare för Frihamnen på Älvstranden Utveckling, i ett pressmeddelande.

Bostäderna vid Frihamnen tillfälliga

Det är tillfälliga bostäder som ska byggas och inte långt från Jubileumsparken och Lindholmen. Syftet är att det ska stimulera utvecklingen av området samtidigt som att övriga Frihamnen planeras.
Kontraktet med byggherrarna gäller till 2035.
– Nu får vi en möjlighet att tillföra ännu mer folkliv till det vi redan gjort i Frihamnen med bastu, bad och temporär park. Förhoppningsvis får vi en försmak av hur området kan bli när det är färdigbyggt, säger Mattias Jonsson, styrelseordförande för Älvstranden Utveckling, i pressmeddelandet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!