Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Skandia får klartecken av Järfälla kommun

2:a oktober 2018, 16:25
Skandia får klartecken av Järfälla kommun
Byggstart för 104 hyresrätter i Jakobsberg. Bildkälla Järfalla kommun
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Skandia Fastigheter har fått klartecken av Järfälla kommun att byggstarta ett nytt kvarter med totalt 104 lägenheter om ett till fyra rum och kök, i centrala Jakobsberg. En plats som tidigare bestod av parkeringsplatser blir till nya bostäder och gröna, sociala ytor.

Skandia Fastigheter äger sedan tidigare tre bostadsfastigheter med över 200 hyresrätter i Jakobsbergs centrum. Dessa har under de senaste åren renoverats, och ambitionen har länge varit att även ersätta stora parkeringsytor på marken intill med nya bostäder och stora gröna gårdar. Den 28 september kom klartecknet från Järfälla kommun och det första spadtaget tas inom kort.

– Det här är ett utmärkt exempel på hur man kan skapa något riktigt bra av en på många sätt dåligt använd yta. Samtidigt har planprocessen varit ovanligt snabb och smidig, vilket vi lyckats uppnå genom kombinationen gott syfte, långsiktig utvecklare och enad, framsynt kommun. Nu ser vi fram emot att se asfalt bli till hem, säger Bo Jansson, Fastighetschef Bostäder på Skandia Fastigheter.

Parkeringsbehovet kommer dock att tillgodoses även i framtiden, med drygt 60 platser under mark. Men fokus läggs på miljövänligare transportsätt, genom 557 cykelplatser. De nya fastigheterna får även i övrigt en tydlig miljöprofil och kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. På de nya gårdarna kommer grönska och lekplatser att bidra till samvaro som levandegör området.

Lägenheterna – samtliga i hyresrättsform – förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm och inflyttning beräknas ske hösten 2020.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0