2018-09-12 Fabege bygger 130 bostäder i Råsunda https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/09/fabege-rasunda.png

Fabege bygger 130 bostäder i Råsunda

Fabege bygger bostäder i Råsunda
Fabege bygger bostäder i Råsunda
Bostad
Fabege och TB-Gruppen har tecknat avtal om att gemensamt utveckla cirka 130 bostadsrätter vid gamla Råsundastadion, intill Solna Centrum och tunnelbanan. 
Fabege äger sedan tidigare det så kallade ”Dallashuset” (Lagern 3) som nu tillsammans med del av gamla västra läktaren byggs om till attraktiva bostadsrätter, TB-Gruppen har nu förvärvat 50 procent av projektet och parterna har avtalat om att driva ett joint venture. Projektstart sker under hösten 2018 med inflyttning hösten 2020.

TB-Gruppen kommer att ta ledningsansvaret för projektering, produktion och försäljning av bostadsrätterna.

– Som proaktiv stadsutvecklare är det naturligt att Fabege även engagerar sig i tillkomsten av nya bostäder. Projektet i Solna och samarbetet med TB-Gruppen är ytterligare ett exempel på ett sådant initiativ där Fabege aktivt medverkar till att det byggs fler bostäder, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och chef affärsutveckling, Fabege.

– Vi attraheras mycket av projektets läge och vi ser möjligheter att här skapa attraktiva bostäder. Vi är mycket glada över att inleda det här samarbetet och ser fram emot att bidra till stadsutvecklingen i Råsunda tillsammans med Fabege, säger Marcus Lerander, vd TB-Gruppen.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!