Bostad
21:a augusti 20182 min lästid

NCC bygger för 520 miljoner kronor i Danmark

21:a augusti 20182 min lästid
NCC bygger för 520 miljoner kronor i Danmark
Byggnaden spås bli ett landmärke för den historiska marken. Foto: Lundgaard Tranberg Arkitekter
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

På tomten Tuborg Syd från Carlsberg i Danmark ska skapas nya bostäder. Nu har NCC fått i uppdrag att genomföra projektet.

– Vi är glada över att vi har tecknat avtal med NCC om första delen av det historiska bygget av bostadsrätter i Hellerup. Vi har god erfarenhet av NCC som avtalspartner i utvecklingsområdet Tuborg Syd, och vi har använt oss av tidig involvering, vilket har lett till ett fastighetsprojekt av hög kvalitet som gynnar de kommande bostadsrättsägarna, våra pensionskunder och Hellerup, säger Robert V.S. Nellemann, chef för fastighetsutveckling på Danica Pension, i ett pressmeddelande.

Välkänd tomt i Danmark

Strax norr om Köpenhamn köpte företaget Danica Pension mark från Carlsberg. Nu är det klart att NCC får uppdraget att bygga 50 lägenheter på den välkända tomten, vars område Hellerup har stått inför en omvandling från industri- till bostadsområde under de senaste decennierna. Detta bygge är den sista etappen i omvandlingen.

Order värd 520 miljoner kronor

Under 2015 förvärvade Danica Pension marken och för 520 miljoner kronor ska NCC bygga bostäderna, som beskrivs som ett framtida landmärke för området. Byggnationen startar under hösten och ska stå klart till 2021.

#carlsberg #danica #danmark #köpenhamn #ncc #tuborg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0