Bostad
2 min lästid

102 miljoner beviljat för Boverkets utemiljösatsning

21:a juni 2018, 11:19
102 miljoner beviljat för Boverkets utemiljösatsning
Broparkens lekpark. OBS: Bilden har ingen koppling med artikelns innehåll. Foto: Wikimedia Commons.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Just nu kan fastighetsägare ansöka om Boverkets stöd för förbättring av utemiljöer. Under året kan det ansökas om totalt 500 miljoner kronor i två omgångar – och än så länge har ansökningar för 102 miljoner kronor beviljats.

Boverkets stöd, som ligger på totalt 500 miljoner kronor för 2018, ska ge möjlighet att förbättra utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden. Än så länge har 102 miljoner kronor beviljats till fastighetsägare, tomträttshavare, enskilda personer som har fått godkännande av någon av respektive parter, eller organisationer.
Av 57 ansökningar under under den första omgången, som avslutades 16 april, så beviljades 49. Den sista dagen för att söka stödet under den andra omgången är den 31 juli.

Beviljade ansökningar kan öka trygghet och tillgänglighet

– Stödet kommer bland annat att användas till att upprusta park- och grönområden samt bostadsområdens gårdar för att locka boende och utomstående till möten samt lek och rörelse. Liksom tidigare år är upprustning och anläggning av lekplatser, uteplatser, grillplatser och utegym samt sittmöjligheter i anslutning till dessa återkommande åtgärder. Många åtgärder syftar till öka tryggheten i utemiljön genom att byta ut vegetation och förbättra belysningen, samt till att öka tillgängligheten genom utbyte av slitna ytskikt, säger utredare Ida Jonskog på Boverket, i ett pressmeddelande.

#bostadsområden #boverket #utemiljö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0