2018-06-18 Miljonprojektet – största på 30 år https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/06/erlandsson-bostad-upplands-vasby.jpg

Miljonprojektet – största på 30 år

Bostad

Erlandsson bygger nya kvarter åt Väsbyhem. Kvarteren ligger inom Fyrklövern som är det största bostadsbyggnadsprojektet i Upplands Väsby på trettio år.

Projektet utförs i en samverkansentreprenad och omfattar 125 stycken hyresrätter, 120 stycken garageplatser och en förskola för 80 barn. Byggnaderna uppförs med ett fokus på hållbarhet och livscykelperspektiv och ska Svanenmärkas.

350 miljoner kronor

Det uppskattade ordervärdet är 350 miljoner och projektet beräknas vara färdigställt i sin helhet under våren 2021.

– Vi är mycket glada över att Väsbyhem har valt oss som samarbetspart i detta projekt. Genom att Erlandsson är med i tidigt skede kan vi säkerställa bra och hållbara bostäder till låga produktionskostnader, säger ansvarig affärsområdeschef Mattias Holm I det här sättet att arbeta tar vi tillvara allas kompetenser redan från start och kan skapa bättre projekt utifrån varje projekts unika förutsättningar. Det första spadtaget som signalerar starten för bygget och samarbetet togs den 14 juni av Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande, Amra Barlov Lindqvist, VD AB Väsbyhem och Mattias Holm, Affärsområdeschef Erlandsson Bygg i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!