Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Bostadsbolaget bygger 381 hyresrätter

13:e juni 2018, 17:06
Bostadsbolaget bygger 381 hyresrätter
Ann-Margarthe Livh, bostads- och demokratiborgarråd i Stockholms stad, tar grävmaskin till hjälp för det första spadtaget i Råcksta. Foto: Junior Living
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Junior Living påbörjade nyligen bygget av 247 enrumslägenheter i Råcksta i västra Stockholm. Beställare är Svenska Bostäder som tillsammans med intresseorganisationen jagvillhabostad.nu har utvecklat konceptet SNABBA HUS för fler bra bostäder till unga vuxna.

I en andra etapp tillkommer ytterligare 134 lägenheter i angränsande Norra Ängby.

SNABBA HUS

Måndagen den 11 juni satte sig Ann-Margarethe Livh, bostads- och demokratiborgarråd i Stockholms stad, i en grävmaskin för det första spadtaget, i Svenska Bostäders senaste bostadsprojekt för unga vuxna i Råcksta i västra Stockholm. Lägenheterna, som samtliga är på 32 kvm, byggs utifrån konceptet SNABBA HUS som tidigare genomförts i Västberga.

– Det känns fantastiskt bra att vi nu kommit igång med byggarbetena. Stockholm behöver många nya bra bostäder för unga vuxna. Med vår metod kan vi erbjuda det och dessutom snabbt tillträde och till en rimlig kostnad, säger Claes Eliasson, VD Junior Living i ett pressmeddelande.

Kortare byggtid

Tack vare en industriell produktionsmetod där lägenheterna byggs i fabrik för montering på plats i Råcksta, enligt Junior Livings patenterade byggsystem, kan byggtiden göras kort och kostnaden rimlig. Inflyttningen i de första 247 lägenheterna planeras kunna ske efter sommaren 2019.

I höst inleds projektets andra etapp om 134 lägenheter i närbelägna Norra Ängby.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0