Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Barn skadat i hissolycka

11:e juni 2018, 17:54
Barn skadat i hissolycka
Vid en hissolycka i Stockholm skadades ett barn. Foto: Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0), Jaime Silva
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0
I samband med en hissolycka under helgen på Södermalm i Stockholm skadades ett barn. Enligt de första uppgifterna beskrivs skadorna som allvarliga, skriver SVT Nyheter. 

Hissförbundet har tagit emot nyheten om olyckan och skriver att hissbranschen arbetar ständigt för att säkerställa en hög säkerhetsnivå för användarna av landets ca 125 000 hissar och ca 3000 rulltrappor. “Trots detta kan vi konstatera att en allvarlig hissolycka tyvärr inträffat där ett barn skadats.”

– Våra tankar går till barnet och dess familj. Samtidigt bevakar vi utredningen av olyckan noga och kommer att ta med slutsatserna vidare i branschens säkerhetsarbete, säger Daniel Nyman, Ordförande för Hissförbundet i ett pressmeddelande.

I Hissförbundets säkerhetsarbete ingår att kartlägga och dela erfarenheter mellan företagen och med myndigheter och andra intressenter för att undvika att olyckor och tillbud händer.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0