Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Serneke bygger 74 ungdomslägenheter

13:e mars 2018, 11:34
Serneke bygger 74 ungdomslägenheter
74 mindre hyreslägenheter för ungdomar i 18–25-årsåldern. Bildkälla: Serneke
Hans Grindal Hans Grindal
Like 0

Serneke har tecknat avtal med John Mattson Fastighets AB om att bygga 74 ungdomslägenheter i Larsberg på Lidingö. Ordervärdet uppgår till omkring 90 miljoner kronor.

Serneke ska som totalentreprenör producera 74 mindre hyreslägenheter för ungdomar i 18–25-årsåldern på fastigheten Klockbojen 4 i Larsbergs centrum på Lidingö. Entreprenaden har föregåtts av en gemensam systemhandlingsprojektering som pågått under 2017. Avtalet innebär att samarbetet mellan företagen utökas från pågående ROT-arbete i befintligt fastighetsbestånd till att även innefatta nyproduktion av bostäder.

– Detta är ett utmärkt exempel på hur vi vill arbeta inom Serneke. Att gå in i samverkan med beställaren i tidigt skede och få påverka projekteringen för att optimera produktionen är otroligt kul och utmanande. John Mattson ligger helt i linje med den typen av beställare vi vill samarbeta med då de tänker långsiktigt och är en mycket professionell organisation, säger Niklas Wirström, arbetschef för Serneke Bygg.

Detaljplanen för ungdomsbostäderna togs fram som ett expressprojekt i nära samarbete med Lidingö stad. Ambitionen är att utveckla Larsberg till ett ännu mer trivsamt, tryggt och levande område och samtidigt hjälpa en grupp som har svårt att komma in på bostadsmarknaden.

– Arbetet från planuppdrag till antagen detaljplan gjordes på knappt ett år, vilket är ovanligt snabbt. En löpande dialog med boende i området och övriga intressenter skapade dessutom ett intresse och en förståelse för projektet och gjorde att detaljplanen inte överklagades, säger Thomas Enmark, projektchef på John Mattson Fastighets AB.

Projektering startar omgående och projektet beräknas vara färdigställt under fjärde kvartalet 2019.

Ordervärdet på omkring 90 miljoner kronor bokförs under första kvartalet 2018.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0