Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Ytterligare 126 lägenheter i Oceanhamnen

13:e februari 2018, 12:07
Ytterligare 126 lägenheter i Oceanhamnen
Avtal om att uppföra 126 nya bostadsrätter i stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. Illustration: Magnolia Bostad
Hans Grindal Hans Grindal
Like 0

Serneke har tecknat avtal med Magnolia Bostad om att uppföra 126 nya bostadsrätter i stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. Ordervärdet uppgår till omkring 200 miljoner kronor.

I Oceanhamnen i Helsingborg ska cirka 350 nya bostäder i fyra kvarter växa upp vid stadens hamninlopp. Magnolia Bostad står som byggherre för ett av kvarteren och Serneke är kontrakterad som totalentreprenör för byggnation av bostäderna.

Entreprenaden omfattar byggnation av lägenheter i varierade storlekar, från 1:or till 5:or, samt takterrasser, garage, källare och lokaler. Projektet, liksom hela stadsdelen, prioriterar lösningar för hållbarhet, bland annat genom solceller på taket och innovativa lösningar för att främja biogasproduktion och vattenrening.

– Vi är glada att kunna fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Magnolia Bostad och få vara med och forma en av Helsingborgs mest spännande stadsdelar. Vi finns redan på plats med andra projekt i området, vilket skapar synergieffekter som gynnar alla, säger Hans Ottosson, arbetschef på Serneke.

– Vi ser fram emot att arbeta med Serneke i Oceanhamnen. Våra företag har framgångsrikt samarbetat kring utvecklingsprojekt i flera år och vi är nu glada att kunna fortsätta samarbetet med ytterligare ett projekt i Helsingborg, säger Rickard Langerfors, vice VD på Magnolia Bostad.

Byggstart är beräknad till efter sommaren 2018 under villkor att bygglov är beviljat och försäljningen av bostäder går planenligt. Bostäderna beräknas stå färdiga 2020.

Serneke inkluderar ordersumman på cirka 200 miljoner kronor när villkoren är uppfyllda.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0