Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Här bygger ABK 37 nya bostäder

8:e februari 2018, 11:08
Här bygger ABK 37 nya bostäder
Det nya åttavåningshuset i kvarteret Hästen börjar ta form. Bildkälla: ABK
Hans Grindal Hans Grindal
Like 0

Just nu bygger ABK på flera platser i kommunen. Bland de projekt som nyligen kommit igång är ett höghus i kvarteret Hästen på Sommarlust med inflyttning våren 2019.

ABK:s nya åttavåningshus är i många avseenden identiskt med de två nya husen på Finlandsgatan 5 och 7. Där som här finns det ett stort fokus på hållbarhet och huset kommer bli miljöcertifierat – bland annat tack vare solcellspaneler på taket och individuell vattenmätning.

Nu kan allmänheten för första gången se huset resa sig jämte de befintliga höghusen i kvarteret. ABK:s byggprojektledare heter Pär-Ola Mårtensson – han har stenkoll på var vi befinner oss.
– Vi har nu passerat det första stadiet där allt ska granskas och är igång och bygger. Nyligen blev gjutningen färdig och nu har arbetet övergått till en repetitiv arbetsprocess där väggar varvas med bjälklag fram till dess att det nya huset når sina åtta våningar, säger Pär-Ola.

Huset tillför 37 nya bostäder på området som av många uppskattas för sitt lugn och för sitt attraktiva läge. Från de övre våningarna får hyresgäster en vidsträckt utsikt över Kristianstad med omnejd. Det blir 7 enrumsbostäder, 16 tvåor och 14 trerummare med 35-64 kvadratmeter välplanerad boyta. Bostäderna utrustas med inglasade balkonger och ljudisoleras väl. Alla bostäder får dessutom den standard med kakel, klinkers och trägolv som ABK har i alla nya bostäder.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0