2018-01-18 Projektet Stallarna byggs för Lilla Edets invånare https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/01/lilla-edet.jpg

Projektet Stallarna byggs för Lilla Edets invånare

Stallarna byggs för Lilla Edets invånare
Området där lägenheterna byggs är ett villaområde med betesmark. Foto: Magnus Casperson
Bostad
Reportage

I juni 2017 startade bostadsbyggandet av nya hyresrätter i Stallarna i Lilla Edet. Projektet består 40 lägenheter fördelat på tre huskroppar och beräknas stå färdigt i december 2018.

– Utöver lägenheterna kommer vi att bygga komplementbyggnader såsom: carport och förråd. Det har tidigare legat en stallbyggnad på platsen och då har vi tänkt på utformningen av förrådet för att bevara den historia som går för området, säger Magnus Casperson, fastighetschef på EdetHus.

Byggnationen av Stallarna beräknas vara klart i december 2018.

– Tyvärr är det en försening på cirka sex veckor på grund av oförorenad mark. Vi har tagit bort de oförorenade massorna och ersatt med nya.

Området där lägenheterna byggs är ett villaområde med betesmark.

Sadelmakaregården
Byggnationen av Stallarna beräknas vara klart i december 2018. Foto: Magnus Casperson

– Vi bygger inte för någon specifik målgrupp utan för Lilla Edets invånare. Vi har självklart tänkt på utformningen för att huskropparna ska smälta in i området. Vi växer precis som andra kommuner och därför känns det kul att bygga hyresrätter.

Erlandsson Bygg vann upphandlingen som totalentreprenör och samarbetet beskriver Magnus Casperson som gott.

– Vi har haft en funktionsbaserad upphandling. Med ord har vi berättat hur vi vill att det ska vara och sen har vi fått in olika anbud på detta. Erlandsson Bygg vann på bästa pris och utformning. Samarbetet har fungerat väldigt bra – vi är jättenöjda.

I projektet använder sig EdetHus endast av förnyelsebara energikällor såsom bergvärme och solcellsanläggningar.

– Vi arbetar med endast med basta-godkända produkter för att minimera farliga ämnen. I allmänhet satsar vi väldigt mycket på miljö, energi och hållbarhet i våra byggen, avslutar Magnus.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!