Bostad
2 min lästid

Klartecken för bostäder vid Ulriksdals station

23:e juni 2021, 07:10
Klartecken för bostäder vid Ulriksdals station
Bildkälla Besqab
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Detaljplanen för Bagartorp vid Ulriksdals station har nu vunnit laga kraft. Detta innebär att det är klart för Besqab och Signalisten, att utveckla nya bostäder och rusta upp närmiljön vid Ulriksdals station och Nationalstadsparken.

Besqabs del i den nya detaljplanen avser cirka 100 nya bostäder i storlekarna 1-5 rum och kök i byggnader om 6-7 våningar. Området får ombonade gröna innergårdar och levande bottenvåningar med butiker och restauranger. De nya bostäderna kommer att projekteras enligt miljöcertifieringen Svanen.

Samtidigt som de nya bostäderna utvecklas, upprustas även Bagartorp Centrum och de två torgen tillsammans med allmänna ytor som innergårdar, gångstråk och gatumiljöer.

– Det här projektet är ett bra exempel på där Besqab i samarbete med andra bidrar till att utveckla en attraktiv helhetsmiljö. Läget här har också blivit mer attraktivt i takt med utbyggnaden av Ulriksdal, säger Carola Lavén, VD på Besqab.
 

– Vi är verkligen glada att få vara med och utveckla nya trivsamma boendemiljöer här. Bostäderna får ljusa öppna planlösningar, sunda materialval och stora balkonger eller uteplatser. Vi arbetar just med planeringen för säljstart och byggstart beräknas ske under 2022, säger Lotta Niland, Chef Projektutveckling Bostad.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0