2021-05-18 Nya projektet som sticker ut i Göteborg https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/05/Namnlost-1-2.jpg

Nya projektet som sticker ut i Göteborg

Brf Celsius. Bild: Peab Bostad
Brf Celsius. Bild: Peab Bostad
Bostad

På Eriksberg i Göteborg bygger Peab Bostad Brf Celsius, ett höghus på 21 bostadsvåningar. Förutom en utsikt över det vanliga får de boende även tillgång till en coworking-lokal där den som vill kan arbeta på distans.

Den totalt 23 våningar höga byggnaden kommer att rymma 91 bostäder varifrån man har en fantastiskt utsikt, inte minst från Observatoriet, ett inglasat sällskapsrum högst upp i huset som bjuder på en vidsträckt vy åt alla väderstreck.

”Vi har varit aktiva i utvecklingen av Eriksberg under många år och kan med glädje se hur området har formats och växt. Vi ser mycket fram emot att utveckla platsen ytterligare och Brf Celsius kommer verkligen bli något speciellt, inte minst på grund av coworking-lokalen och hur byggnaden kommer förändra områdets skyline”, säger Johan Brandström, projektledare på Peab Bostad.

Förutom observatoriet på taket, får bostadsrättsinnehavarna tillgång till en coworking-lokal.

– Vad vi känner till finns det i dagsläget ingen motsvarighet till detta i närheten. Kontorshotell och liknande finns exempelvis i centrum men en coworking-lokal exklusivt för boende i samma hus – det tror jag vi är först med att erbjuda i Göteborg och något som de boende kommer uppskatta väldigt mycket, säger Johan Brandström, projektledare på Peab Bostad.

Den 26 maj startar försäljningen av bostäderna. Intresset är stort.

”Oavsett om det är första bostaden eller inte, är bostadsköp ofta början på något nytt. Det är bland det största man gör i livet och vi vill såklart göra allt vi kan för att underlätta processen för våra kunder, oavsett om de vill träffa oss eller köpa sin bostad helt digitalt”, säger Maria Nergården, Sälj- och marknadsansvarig på Peab Bostad.

I direkt anslutning till Brf Celsius planerar Peab för ytterligare två projekt; ett lägre flerbostadshus samt en byggnad för kommersiella verksamheter, vilket kommer ske via nyproduktion respektive om- och tillbyggnation.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!