2021-05-14 Bygger bostäder för 713 miljoner kronor https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/05/a77ca163-cdca-4b88-bdec-45cbf71c592d.jpg

Bygger bostäder för 713 miljoner kronor

AF Gruppen ska bygga lägenheter för Eiendomsplan och USBL på Løren i Oslo.
AF Gruppen ska bygga lägenheter för Eiendomsplan och USBL på Løren i Oslo.
Bostad

AF Gruppen ska bygga 258 lägenheter för Eiendomsplan och USBL på Løren i Oslo. Projektet har ett värde på 709 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 713 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Projektet, som har fått namnet ”Gregers kvarter” ligger mitt emellan den nya tunnelbanestationen Løren och bostadsprojektet ”Brödfabriken”. Alldeles i närheten ligger bostadsprojektet Krydderhagen (Kryddträdgården), som AF Gruppen har hjälpt till att utveckla och bygga.

– Detta blir ett fantastiskt bostadsprojekt med både förskola, kommersiella lokaler och närhet till tunnelbanan. Tonvikten har lagts på bra uterum med gatugårdar som både underlättar aktivitet och binder samman området med närmiljön. Vi ser fram emot att samarbeta med Eiendomsplan och USBL för att starta med projektet, säger Amund Tøftum, koncernchef i AF Gruppen.

Projektet genomförs som en totalentreprenad. Säljstart är första kvartalet 2021. Rivningsarbetet är planerat att starta under andra kvartalet 2021 och byggstarten är beräknad till fjärde kvartalet 2021. Projektet förväntas vara slutfört under tredje kvartalet 2024. Innan projektet kan påbörjas måste dock styrelsen först ge sitt slutliga godkännande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!