2021-04-26 Duo tar över ledningen på arkitektfirma https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/b3842159-54fb-4702-a53a-9c9a9b7ea402.jpg

Duo tar över ledningen på arkitektfirma

Niklas Larsén och Venke Osnes, ny VD-duo på MER Arkitekter.
Affär & Karriär
Arkitektur

MER Arkitekters vd Cecilia Bejdén lämnar sin post. Nu internrekryterar de en vd-duo.

Efter tjugo år på posten lämnar Cecilia Bejdén positionen som verkställande direktör på MER Arkitekter. Efterträdare blir Venke Osnes och Niklas Larsén.

Osnes har tidigare varit HR-och konsultansvarig och Larsén varit ansvarig för arkitektkontorets kreativa utveckling. Sedan 2016 har de båda ingått i MER:s ledningsgrupp.

– Vi är stolta och jätteglada inför att nu ta över vd-skapet tillsammans eftersom vi kompletterar varandra väl och delar syn på vad MER Arkitekter ska vara i framtiden. Vi har också fått kanonbra stöd och många hurrarop från våra kollegor, vilket kanske är det viktigaste av allt, säger Osnes i ett pressmeddelande.

Enligt Larsén planerar de att utveckla flera affärsområden.

– Vi är mitt inne i en spännande fas där den ”nya” sortens arbetsplatser går helt i linje med den arkitektoniska och organisatoriska filosofi som MER har jobbat in hos våra kunder i tjugo år – vikten av anpassningsbarhet och flexibilitet. Vi ligger steget före i detta segment och våra kunder vet att vi kan leverera hållbara lösningar, både miljö- och designmässigt, säger han i ett pressmeddelande.

Den förra verkställande direktören ser fram emot nya utmaningar inom koncernen, och är nöjd med sina efterträdare.

– Jag har hört att man ska sluta när man är på topp! Min resa på MER har varit spännande hela tiden. Vi har ju specialiserat oss på kontor och arbetsplatser, och vad har förändrats mer på tjugo år än sättet vi leder på och platserna vi jobbar på? Nu lämnar jag över med varm hand till Venke och Niklas – de är helt rätt personer att ta MER vidare in i framtiden, säger Cecilia Bejdén i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!