Byggindustrin Arkitektur
1 min lästid

White vinner unikt kvarter i Malmö

2:a mars 2016, 10:35
White vinner unikt kvarter i Malmö
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Sjöporten blir namnet på det bostadskvarter som ska byggas på en av Malmös mest särpräglade och unika platser, där White valts ut för att arbeta fram en ny detaljplan för området Stapelbäddsparken.

– Parken är en fantastisk plats med rykte långt utanför landets gränser. Nu vill vi skapa hus och bostäder som ger ytterligare liv till det spännande stadsrummet vid Stapelbädden, säger Sven Gustafsson, ansvarig arkitekt på White i Malmö som vann uppdraget att lägga grunden till en ny detaljplan för kvarteret Sjöporten i Västra Hamnen, på uppdrag av Sundprojekt AB och Malmö Stad.

Det unika stadsrummet – med bland annat en av Europas största och bästa skateboardparker och Nordens första boulderpark för klättring – kikar i nordväst ut mot den stora Varvsparken och Turning Torso och mot öster Stapelbäddsparken, där Kockumsvarvets enda bevarade stapelbädd fått nytt liv.

Juryn ansåg att projektets arkitektoniska profil med tydliga identiteter var väl avpassade till omgivande stadsrum och bebyggelse. God genomförbarhet, med såväl etappindelning som byggbarhet och hantering av ljudproblematik och dagsljuskrav i lägenhetslösningarna, var ytterligare faktorer som var avgörande till Whites fördel.

#arkiteker #bostadsbyggande #byggnationer #white #whitearkitekter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0