2021-01-25 Riksbyggens projek hyllas – får pris för god arkitketur https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/Holmgrensfoto-7828.jpg

Riksbyggens projek hyllas – får pris för god arkitketur

Ytterväggen är klädd med träpanel som skyddas genom förkolning. Foto: Holmgrens Foto
Ytterväggen är klädd med träpanel som skyddas genom förkolning. Foto: Holmgrens Foto
Arkitektur

Brf Prostkvarnen på Dalvik i Jönköping har belönats med Stadsbyggnadspriset 2020 i Jönköping i klassen god arkitektur. Fastigheten ägs och förvaltas av Riksbyggen.

Ett ”unikt utropstecken på Dalvik – arkitektonisk toppkvalitet!” enligt motiveringen till priset. Juryn skriver även att: ”Ett starkt arkitektoniskt uttryck åstadkoms med enkla medel. Med en detaljering utöver det vanliga och en unik siluett stärker projektet 50-talsstadsdelen Dalvik.”

– Vi är väldigt glad och stolta över priset. Det är verkligen ett hus utöver det vanliga och jättekul att det uppmärksammas, säger Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad/Sydväst.

Projektet har ritats av arkitekten Yellon.

– Jag är hedrad över utmärkelsen och tackar Lena Fakt och Riksbyggen för ett bra samarbete vilket skapade förutsättningar för en unik byggnad, Victor Lekander, arkitekt på Yellon.

Brf Prostkvarnen består av 54 bostadsrätter om 1-4 rum och kök. Inflyttningen startade i maj 2020.

– Lägenheterna är välplanerade, har fina materialval, är mycket ljusa och läget är unikt då ett flertal av lägenheterna har utsikt över hela staden och Vättern säger Lena Fakt, projektchef på Riksbyggen.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!