2021-01-19 Sweco köper belgiskt konsultbolag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/31660165488_6590f5b2eb_o.jpg

Sweco köper belgiskt konsultbolag

Foto: News Oresund / Flickr
Foto: News Oresund / Flick
Arkitektur

Sweco har tecknat avtal om att förvärva belgiska Buur, ett bolag som är specialiserat på klimatanpassning, stadsplanering och landskapsarkitektur. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Buur passar väl ihop med Sweco och kommer att bidra till vårt redan starka kunderbjudande inom klimatanpassning och utformning av hållbara städer. Jag vill hälsa våra nya kollegor välkomna till Sweco”, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef för Sweco.

Buur grundades 2006 på den belgiska marknaden med kompetens inom stadsplanering, landskapsarkitektur, infrastrukturdesign och mobilitetsstudier. Buur har drygt 60 medarbetare som arbetar från kontor i Leuven, Gent, Antwerpen och Bryssel. Under räkenskapsåret som avslutades den 30 juni 2020 hade Buur intäkter på 4,5 miljoner euro.

”Tillsammans skapar Sweco i Belgien och Buur ett områdesövergripande kluster inom stadsplanering med fler än 140 experter som fokuserar på att utforma hållbara och högkvalitativa bostadsmiljöer,” säger Erwin Malcorps, affärsområdeschef Sweco Belgien.

”Vi ser fantastiska möjligheter för våra kunder och medarbetare. Sweco och Buur har samma vision och tillsammans kommer vi att forma framtidens hållbara städer och samhällen”, konstaterar Johan Van Reeth och Kathleen Van de Werf, verkställande direktörer för Buur.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!