2020-12-02 Arkitekttävling avgjord – här är vinnaren https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/12/54c7cddd-35fc-4ed8-b28c-3371767dd800.jpg

Arkitekttävling avgjord – här är vinnaren

Vinnande arkitekt är White Arkitekter med förslaget Norra Stadsparken.
Vinnande arkitekt är White Arkitekter med förslaget Norra Stadsparken.
Arkitektur

Vinnaren i arkitekttävlingen för projektet Badutveckling Fyrishov offentliggjordes under en digital prisceremoni den 1 december. Vinnande arkitekt är White Arkitekter med förslaget Norra Stadsparken.

Fyrishov AB, i samarbete Sveriges Arkitekter och Uppsala kommun, har under året anordnat en arkitekttävling i två steg om gestaltning av till- och ombyggnad av bad på arenan Fyrishov i Uppsala. Tävlingen har föregåtts av en prekvalificering där sju deltagare valdes ut till tävlingens första steg. Tre bidrag gick vidare till steg två. Vinnande bidrag blev Norra Stadsparken av White Arkitekter.

Juryns motivering till det vinnande förslaget lyder: Norra Stadsparken är ett helgjutet koncept som lyckas att både lyfta området som helhet och stärka Fyrishov som attraktivt och välkomnande besöksmål. Med tillägg som står på egna ben skapas en ny årsring samtidigt som befintliga värden bevaras. Förslaget präglas utifrån och in av genomtänkta stråk och samband som tar hand om flöden och berikar upplevelsen.

– Nästa steg är nu att bilda en projektgrupp tillsammans med White Arkitekter, som under våren dels ska jobba fram ett förslag till ny detaljplan, och dels ska börja bearbeta och utreda alla de stora och små frågor som måste hanteras i planeringen av ett sådant här stort projekt.Det är mycket arbete kvar innan man kommer kunna dyka ner i ett nytt bad, men det är en viktig milstolpe att vi har en vinnare i arkitekttävlingen säger Claes Enskär, tf. VD Fyrishov AB

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!