2020-10-21 Åsa Bergman tilldelas IVA:s guldmedalj https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/bergman.jpg

Åsa Bergman tilldelas IVA:s guldmedalj

Åsa Bergman Sweco
Swecos vd Åsa Bergman har tilldelats Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens guldmedalj. Foto: Casper Hedberg
Arkitektur

Swecos vd Åsa Bergman har tilldelats Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) guldmedal.
Hon får den bland annat för sin ”förmåga att leda samverkande specialister inom arkitektur och teknik”.

IVA:s fyra guldmedaljer delas ut för framstående insatser inom teknik, ekonomi, näringsliv och samhälle. Förutom Åsa Bergman mottar i år hedersdoktor Marcus Wallenberg, professor Fredrik Bäckhed och professor Kristina Edström varsin medalj.

– För mig som civilingenjör är IVA:s utmärkelse förstås mycket hedrande. Jag är också glad och stolt över att det arbete som jag tillsammans med mina kollegor på Sweco gör uppmärksammas på detta vis, säger Åsa Bergman.

Motivering: 
Akademiens Guldmedalj tilldelas civilingenjör Åsa Bergman för sin stora förmåga att leda samverkande specialister inom arkitektur och teknik, och att utveckla ett ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad i Europa. Med starkt driv bygger hon en inkluderande företagskultur med jämställdhet och mångfald på alla nivåer, i övertygelsen om att så skapas hållbar samhällsutveckling.”

Årets guldmedaljörer presenteras under IVA:s digitala Högtidssammankomst den 23 oktober. På grund av rådande omständigheter delas guldmedaljerna ut först om ett år.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!