2021-05-11 Byggarbetare aka ”trostjuv” döms för mordförsök https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/lagbok_highres.jpg

Byggarbetare aka ”trostjuv” döms för mordförsök

Domstol, bygg, döms, tingsrätt
Foto: Patrik Svedberg.
Byggindustrin

Stockholms tingsrätt har idag meddelat dom i målet om ett brutalt överfall på en kvinna i en tvättstuga i ett bostadsområde på Lidingö. En byggarbetare döms till 14 års fängelse för mordförsök.

I mitten av december 2020 blev en 26-årig kvinna brutalt överfallen i sin
tvättstuga. Hon fick motta ett stort antal kraftiga slag i huvudet med en hammare som orsakade henne allvarliga skador. Det var nära att hon förlorade livet.

Efter några dagar riktades misstankarna mot en byggarbetare som hade arbetat i området. Åklagaren åtalade honom för försök till mord. Tingsrätten har nu kommit fram till att byggarbetaren är överbevisad om att ha begått gärningen och dömer därför mannen för försök till mord till fängelse i 14 år.

Rättens ordförande chefsrådmannen Erik Lindberg säger i en kommentar:

– Åklagaren har presenterat en grundlig utredning som visar på att byggarbetaren är gärningsmannen. Den fällande domen grundas framför allt på målsägandens tydliga utpekande av byggarbetaren och på det faktum att hennes blod har påträffats på några av hans tillhörigheter.

Enligt tingsrätten är motivet till gärningen något oklart men en del talar för att byggarbetaren blev påkommen i tvättstugan i samband med att han skulle stjäla damunderkläder. Vid en husrannsakan hemma hos mannen har påträffats hundratals damunderkläder.

Förutom att mannen döms till 14 års fängelse har tingsrätten beslutat att han ska utvisas från landet och betala drygt 270 000 kr i skadestånd till målsäganden.

Rättens ordförande chefsrådmannen Erik Lindberg säger i en kommentar:

– Målsäganden utsattes för ett synnerligen hänsynslöst och besinningslöst våld i nära anslutning till sin bostad. Hennes dödsångest och lidande under förloppet var enormt. Den våldsamma gärningen har ett mycket högt straffvärde och gärningsmannen döms därför till fängelse i 14 år.

Tingsrättens avgörande har i alla delar varit enhälligt.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!