2021-05-11 AFRY köper konkurrent som omsätter 100 miljoner https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/1721__D1_8375_argb_7000px-1-scaled-1.jpg

AFRY köper konkurrent som omsätter 100 miljoner

AFRY:s högkvarter. Foto: AFRY
AFRY:s högkvarter. Foto: AFRY
Byggindustrin
Fastighet

Afry förvärvar arkitekt- och teknikkonsultbolaget TM Konsult och stärker därmed Afrys bygg- och fastighetserbjudande i norra Sverige. Det frmagår av ett pressmeddelande.

TM Konsult sysselsätter 112 personer och har en årsomsättning på cirka 100 miljoner kronor. Bolaget är utspritt över Västerbotten och Västernorrland. Bolaget konsolideras per den 1 maj.

Med förvärvet av arkitekt- och teknikkonsultbolaget ökar AFRY sin lokala närvaro i en region där investeringar i mångmiljardklassen för industrins klimatomställning väntas de kommande decennierna, och etablerar ett helhetserbjudande inom bygg och fastighet.

– Vi ser fram emot att stärka vår plattform i norra Sverige, och vara en självklar partner till våra kunder i den hållbara omställningen. Vi är så glada över att välkomna TM Konsult, som är en perfekt matchning i erbjudande och kompetens, men också i företagskultur, säger Malin Frenning, chef för division Infrastructure på AFRY.

– Att bli en del av ett bolag som AFRY medför många utvecklingsmöjligheter för både våra medarbetare och kunder, vilket jag är mycket glad över. Vi ser fram emot att tillsammans bidra till utvecklingen inom AFRY i norra Sverige, säger Anders Franklin, vd TM Konsult.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!