2021-05-06 Peab får ny ordförande: ”många möjligheter framför oss” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/peab_flagga.jpg

Peab får ny ordförande: ”många möjligheter framför oss”

Byggindustrin

Byggjätten får ny styrelseordförande. Det meddelas efter bolagets årsstämma under torsdagen.

– Jag vill börja med att tacka för förtroendet. Jag känner mig stolt och hedrad, säger den nya ordföranden Anders Runevad i en videohälsning, och tackar företrädaren Göran Grosskopf.

Runevad är i botten civilingenjör men har på senare tid framför allt sysslat med styrelsearbete. Utöver Peab sitter han också i styrelsen för Schneider Electric och vindkrafttillverkaren Vestas. För det sistnämnda var han vd i sju år.

2015 utnämndes han till den mest inflytelserika personen i den globala vindindustrin av branschmagasinet Windpower Monthly. Han har också fått topplaceringar som ledare och affärsman i Harvard Business Review och Fortune Magazine.

– Peab är ett fantastiskt bolag med en gedigen historia. Det är en spännande tid nu med en ny affärsplan på plats och många möjligheter framför oss, säger han.

På årsmötet valdes också Magdalena Gerger – i dag vd för Systembolaget – till ny styrelseledamot.

Arvodet till styrelsens ordförande bestämdes till 1,1 miljoner kronor, och till övriga ledamöter 550 000 kronor.

Runevad avslutar videohälsningen med att återigen tacka för förtroendet, att säger att hans förhoppning är att den tidigare erfarenhet han har inom konstruktion och infrastruktur ska bidra till att vidareutveckla Peab.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!