2021-05-04 Storskaligt kontorsprojekt byggs i Umeå https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/05/887e68089c07d95b_800x800ar-1.jpg

Storskaligt kontorsprojekt byggs i Umeå

Illustration från Umeå logistikpark. Exteriör Bravidas nya kontor i Umeå
Byggindustrin

Contractor har fått förtroendet i ytterligare ett byggprojekt på Umeåmarknaden. Senast i raden är Bravidas nya lokaler på Västerslätt, som byggs med fastighetsägaren Umeå Logistikpark som beställare.

– Byggnaden får ett stort naturligt ljusinsläpp och karaktäriseras av en tydlig träkänsla, där mycket synligt trä interiört bidrar till upplevelsen, säger Contractor Umeås vd Richard Carlsson i ett pressmeddelande.

Beställare i projektet är fastighetsägaren Umeå Logistikpark och projektet ska vara färdigställt under andra kvartalet 2022. Totalt handlar det om nästan 2 300 kvm, fördelat på ca 1 750 kvadratmeter kontor och drygt 500 kvadratmeter förrådslokaler.

– Det kommer helt klart skapas en exklusiv känsla, med ett ljusschakt med full takhöjd i mittkärnan av de tre våningarna och synliga detaljer i limträ och KL-trä som ger inomhusmiljöer med en naturligt behaglig träkänsla, säger Richard Carlsson.

Projektet på Västerslätt startas upp under vecka 21 och ska vara klart för inflyttning under andra kvartalet 2022. För Contractor är det ett av bolagets första projekt åt just Umeå Logistikpark.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!