2021-05-04 Efter sammanslagningen – Wästbygg AB:s tillträdande VD: ”Börjar redan se effekter” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/02/wastbygg-fossilfritt.jpg

Efter sammanslagningen – Wästbygg AB:s tillträdande VD: ”Börjar redan se effekter”

Wästbygg, reflexväst
Foto: Wästbygg
Byggindustrin

I början av året slog Wästbygg ihop sin entreprenad- och projektutvecklingsverksamhet inom Bostad och Kommersiellt till en gemensam organisation. Byggföretagets nya vd ser redan positiva resultat av sammanslagningen.

Under förra veckan offentliggjorde Wästbygg att de internrekryterar. Joakim Efraimsson, anställd i bolaget sedan 2010, blir ny vd.

Han anställdes i Wästbygg 2010 och är i dag operativ chef Bostad. Tillträdet som verkställande direktör sker den 1 juni i år och Efraimsson tar då också plats i koncernledningen.

”Jag är stolt över att ha fått detta erbjudande och jag tar mig an uppdraget med stor glädje och en portion ödmjukhet”, skriver han i ett e-postmeddelande till Branschaktuellt.

I början av året kommunicerades beslutet att slå ihop Wästbyggs entreprenad- och projektutvecklingsverksamhet inom Bostad och Kommersiellt till en gemensam organisation. Det är något som Efraimsson ser särskilt fram emot.

”Jag tror starkt på den nya sammanslagna organisationen och kommer driva Wästbygg AB vidare utifrån det perspektivet. Sammanslagningen har gett oss bättre förutsättningar att utveckla vår affär inom Wästbygg AB och jag börjar redan se effekter av att vi nu jobbar ännu närmare varandra”, skriver han.

Enligt Efraimsson är ett av byggbolagets viktigaste fokusområde just nu projektutveckling, entreprenad och satsningen på egenutvecklade samhällsfastigheter. De har också en uttalad koncernstrategi att skapa mervärde för deras kunder.

Finns det några utmaningar som ni står inför?

”Jag ser inget specifikt för Wästbygg, men branschen i stort har ju upplevt en del störningar som en följd av covid-19. Tack vare en kontinuerlig och proaktiv dialog med våra kunder, underentreprenörer och leverantörer har vi endast upplevt marginella störningar”, skriver den tillträdande vd:n.

Artikeln har redigerats. Efraimsson omskrevs tidigare som affärsutvecklingschef för området Bostad. Den korrekta titeln är operativ chef Bostad.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!