2021-04-29 Peab bygger hotell i Nordnorge för 190 miljoner https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/893e47c2cb4cde34_org.jpg

Peab bygger hotell i Nordnorge för 190 miljoner

Illustration: Arkitektene VIS-À-VIS
Illustration: Arkitektene VIS-À-VIS
Byggindustrin

Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt hotell intill Hurtigrutenmuseet i Stokmarknes i Vesterålen. Beställare är Hotell Richard With AS och kontraktssumman uppgår till 190 miljoner norska kronor, enligt ett pressmeddelande.

Planen är att det nya hotellet Quality Hotel Richard With i Stokmarknes i Vesterålen ska slå upp dörrarna hösten 2022 som mötesplats för besökare, turister och företagare, och inte minst lokalbefolkningen på Stokmarknes.

Projektet är ett initiativ av lokala investerare och kommer att drivas av Nordic Choice Hotels. Hotellet ligger på kajen, precis ovanför det gamla hurtigrutenfartyget MS Finnmarken.

Hotellet kommer att bestå av två vingar, en på sex våningar och den andra på fem våningar. Totalt kommer det att finnas 158 hotellrum. Hotellet ska även ha en restaurang, en lobbybar, ett gym och konferensfaciliteter.

– Som lokal samhällsbyggare är vi stolta över att vara delaktiga i denna satsning i Stokmarknes. Vi kommer att rekrytera en hel del medarbetare lokalt till projektet. Vi har byggt mycket på Hadseløya under de senaste tio åren, och ser nu fram emot ett gott samarbete med hotellets ägare och Nordic Choice-kedjan, säger Gro Skaar Knutsen, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad och omfattar samordningsansvar för tekniska frågor. Arbetet startar i maj 2021 och beräknas vara färdigt hösten 2022.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2021.bygg

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!