2021-04-23 Hon blev Årets byggkvinna 2021 https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/0d028108-3f0e-4a79-a784-c59259b30833-1.jpg

Hon blev Årets byggkvinna 2021

Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef är utsedd till Årets byggkvinna 2021.
Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef är utsedd till Årets byggkvinna 2021.
Affär & Karriär
Byggindustrin

Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef, kan nu titulera sig Årets byggkvinna 2021. Emmalena har i sin roll som plåtslagare och byggchef bidragit till en bättre arbetsmiljö på såväl plåtföretaget som hon är verksam i som i branschen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emmalena arbetar med viktiga områden som psykosocial hälsa, mobbing och trakasserier för att skapa en bättre bransch. Utöver det arbetar hon nära utbildningsorganisationer för att säkra kompetensen till byggbranschen.

”Emmalenas brinnande engagemang för att skapa en arbetsmiljö där alla känner sig välkomna, trivs och kan utvecklas gör henne till en inspirerande förebild i byggsektorn. Hon är därmed också en värdig vinnare av Årets byggkvinna 2021, vilket vi hoppas ska leda till att fler kvinnor får upp ögonen för vår bransch,” säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen, i pressmeddelandet.

”Det känns ofattbart, omvälvande. Jag har inte riktigt tagit in allt än, att jag vunnit ett sådant här fantastiskt pris. Det är en känsla av hoppande lycka och jubel, blandat med att jag inte förstår. Detta är såpass stort att det kommer ta en stund, att smälta. Priset betyder mycket för mig men även andra, då det visar hur viktigt det är att jobba med frågorna kring arbetsmiljö, jämställdhet och hela vår kultur i företagen,” säger Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef på Plåtslageri1 samt nu även Årets byggkvinna 2021.

Juryns motivering är att Emmalena har gjort en imponerande resa från det att hon började arbeta som plåtslagare i ung ålder till att idag arbeta med frågor som utvecklar hela byggsektorn. Hon arbetar bland annat aktivt med att förbättra arbetskulturen, vilket är en av branschens viktigaste frågor. Vi imponeras av hennes driv och ser fram emot att följa hennes fortsatta resa.

Melkam Tabeje, arbetsledare på Veidekke, får utmärkelsen "Mest inspirerande resa".
Melkam Tabeje, arbetsledare på Veidekke, får utmärkelsen ”Mest inspirerande resa”.

Utmärkelse för mest inspirerande resa
Melkam Tebeje kom till Sverige för tre år sen med en etiopisk ingenjörsexamen i bagaget – höggravid och nygift. Under denna tid har hon varit mammaledig, studerat och lārt sig ett nytt språk, jobbat extra, praktiserat och landat på Veidekke som byggledare. Med energi och glādje har hon tagit sig an ett nytt land, ett nytt språk, nya mānniskor och ett nytt jobb som hon ālskar. Sådana som hon behövs som förebilder i byggbranschen!

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!