2021-04-22 Årets Trade Partner korad: ”Mycket hedrad” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/05/wellantcollege-naarden-platowood-spruce-04.jpg

Årets Trade Partner korad: ”Mycket hedrad”

Träfasad B-s1,d0, impregnerad med Woodsafe Exterior WFX, träslag Platowood furu. Foto: Platowood, Holland
Träfasad B-s1,d0, impregnerad med Woodsafe Exterior WFX, träslag Platowood furu. Foto: Platowood, Holland
Byggindustrin

Under torsdagen annonserade Association of Trade Partners Sweden att Woodsafe Timber Production är vinnaren av priset.

Woodsafe Timber Production är en länk mellan byggherre och träindustrin. De utför en impregneringsprocess av olika träslag som gör att träets naturliga brandegenskaper höjs markant.

– Vi inspireras av deras visionära förhållningssätt där ingenting sätter gränserna för hur stort man kan drömma och där det i allra högsta grad blir möjligt att ta trä från Sverige ut i världen och universum, säger Trade Partners vd Helena Waker om vinnaren i ett pressmeddelande.

Juryn motiverade priset med att Woodsafe Timber Production bland annat levererat till världens högsta trähus, världens största ektak, och Europas största innerstadskvarter i trä – Hagastaden i Stockholm. De hyllade också att brandimpregneringsföretaget aldrig tappat omsättning under 31 år, och visade ett rekordresultat under förra året.

– Jag känner mig mycket hedrad till utnämningen Årets Trade Partner 2021, att tilldelas denna utnämning känns stort. Team Woodsafes resa sträcker sig över 30 år och att få denna utnämning är ett bevis att vår affärsidé och insats för hållbart byggande med trä var och är ett bra beslut, säger vd och grundare Thomas Bengtsson i ett pressmeddelande.

Det är inte första gången Woodsafe Timber Production vinner utmärkelser. i mars vann de CEO Today Global Awards, och de tog hem kategorin Årets Projekt vid Wood Protection Association Award Event 2020.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!