2021-04-22 Instalco får ny vd: ”En utmärkt efterträdare” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/instalco.jpg

Instalco får ny vd: ”En utmärkt efterträdare”

Instalco förvärvar HP Welding
Robin Boheman, Jerker Sjöström, Ove Samuelsson, Johan Larsson och Gustav Larsson Ernefelt. Foto: Instalco
Byggindustrin

Robin Boheman, i dag ekonomichef för Instalco, tillträder positionen som vd.

Instalco, som bland annat arbetar med installering av el, VS och ventilation, får en ny verkställande direktör. Den tidigare ekonomichefen Robin Boheman tar över posten i september.

Per Sjöstrand, nuvarande vd, väntas väljas till ny styrelseordförande under bolags årsstämma.

– Jag har varit med i utvecklingen av Instalco från att vi startade bolaget och har levt med det natt och dag sedan dess. Jag är mycket glad att i höst få axla vd-rollen efter Per och jag kommer att fortsätta att driva Instalcoandan vidare, säger han i ett pressmeddelande.

Boheman arbetade tidgare som förvärvs- och affärsutvecklingschef, och utsågs 2019 till ekonomichef för koncernen. Tidigare uppdrag inkluderar strategiutveckling hos börsnoterade bolag och konsultering. Han är utbildad i redovisning och finansiering från Uppsala universitet.

Hans erfarenheter från koncernens förvärvsarbete och ekonomifunktion gör honom till en utmärkt efterträdare. Med Robin som ny vd säkerställer vi kontinuitet för Instalco, säger Olof Ehrlén, styrelseordförande för Instalco i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!