2021-04-15 Peab storsatsar – startar konstruktionsföretag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2015/05/peab_flagga_9e2b4561d63570e5_800x800ar.jpg

Peab storsatsar – startar konstruktionsföretag

Bildkälla: Peab.
Bildkälla: Peab.
Byggindustrin

Peab Byggsystem expanderar genom att starta ett helt nytt företag – K-System. Det framgår av ett pressmeddelande. Det nya företaget ska säkra den verksamhetskritiska konstruktionskompetensen och innebär i ett första skede att drygt tio nya arbetstillfällen skapas. Det framgår av ett pressmeddelande.

I och med den nya satsningen omfattar grupperingen tre bolag – Byggelement, Smidmek och K-System. När det gäller Smidmek och Byggelement är verksamheten uppdelad i två tydliga affärserbjudanden: Smidmek utför stomentreprenader och Byggelement levererar prefabricerade betongelement som exempelvis fasader, innerväggar, trappor, skalväggar, plattbärlag, håldäck och balkonger.

Bolagsgrupperingen kompletteras nu via K-System med konstruktionskompetens vilket gör att samtliga moment i verksamheten finns inom Peab Byggsystem. Bakom satsningen ligger vetskapen om att en gemensam standard för samtliga ritningar över tid ökar både effektivitet och produktivitet samtidigt som risken för misstag till följd av den mänskliga faktorn elimineras så långt det bara går.

Den personal som K-System nu rekryterar utgörs av beräkningsingenjörer, uppdragsledare och projektörer.

– Initialt ska K-System serva både Byggelement och Smidmek med tillverkningsritningar och handlingar för hela stomkonstruktioner, säger Carl Rülcker, vd för Peab Byggsystem, i pressmeddelandet. Det känns väldigt bra att vi med expansionen knyter den här viktiga verksamheten närmare oss och kan få full förståelse för våra format och arbetssätt.

Jan Lövgren, civilingenjör med konstruktionsinriktning, har lång erfarenhet från branschen och kommer närmast från Cowi.

– Jag är oerhört nöjd med rekryteringen av Jan Lövgren som VD, säger Carl Rülcker. Han har gedigen kunskap och en trygghet i de konstruktionsfrågor som är så kritiska för oss, det handlar om att vinna eller försvinna.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!