2021-04-15 Raksystems Group köper Byggkonsultgruppen https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/7fe55c_161eec7064b2477291fa0cdab8ba6a89_mv2.jpg

Raksystems Group köper Byggkonsultgruppen

Bildcred: Byggkonsultgruppen
Bildcred: Byggkonsultgruppen
Byggindustrin
Fastighet

Raksystems Group, utökar sin verksamhet på den svenska marknaden genom att förvärva samtliga aktier i Byggkonsultgruppen AB, ett företag som framförallt är känt för besiktningstjänster vid nyproduktion av bostäder. Förvärvet slutförs i april 2021.

Byggkonsultgruppen är verksamma i Stockholm med omnejd och har en bred kundkrets som innefattar flertalet av Sveriges största byggföretag, försäkringsbolag, privata husbyggare och bostadsrättsföreningar. Bland kunderna återfinns t ex: JM, BoKlok Housing, Gar-Bo och Obos Kärnhem.

Utbudet av tjänster är omfattande där den huvudsakliga inriktningen är entreprenadbesiktningar och byggkonsultation. Totalt utförs årligen cirka 3000 lägenhetsbesiktningar, 200 husbesiktningar samt åtskilliga besiktningar av skolor, större kontorsbyggnader och kommersiella lokaler.

“För att ytterligare stödja den gedigna fastighetsutvecklings- och projektledningskompetensen hos Projektledarhuset, som sedan sommaren 2020 ingår i Raksystems Group, stärker vi upp ytterligare med ett topprankat besiktningsföretag. Vi har samarbetat med Byggkonsultgruppen under en längre tid och denna sammanslagning gör att vi nu kan erbjuda våra kunder ett ännu större tjänsteutbud”, säger Örjan Kjellström, VD på Raksystems Projektledarhuset.

“Byggkonsultgruppen kommer att förstärka våra tjänsteområden inom besiktning och byggkontroller vilket kommer göra det möjligt för oss att tillhandahålla ännu mer hållbart producerade och högkvalitativa tjänster till marknaden”, säger Raksystems Group CEO Marko Malmivaara.

“Vi ser Raksystems som en stark ägare som möjliggör nya affärsmöjligheter för oss. Vi ser fram emot flera positiva synergieffekter och ett produktivt samarbete inom Raksystems Group, och vi är övertygade om att förvärvet kommer att gynna våra kunder och stärka vår tillväxt”, säger Daniel Drottshage, VD på Byggkonsultgruppen.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!