2021-04-12 Västlänkenbyggare erbjöds kvarts miljon https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/10/byggarbetare.jpg

Västlänkenbyggare erbjöds kvarts miljon

Bilden är en genrebild och har ingenting med texten att göra. Foto: Creative Commons.
Bilden är en genrebild och har ingenting med texten att göra. Foto: Creative Commons.
Byggindustrin

Tre arbetare vid Västlänken-bygget skulle få 250 000 kronor var om de tog tillbaka påståendet om att de tvingats betala hälften av lönen till cheferna. Det avslöjar SVT. Nu säger NCC upp avtalet med underentreprenören.

SVT har tidigare berättat om arbetarna vid Västlänken-bygget som hävdar att de tvingats betala tillbaka uppåt halva av sin nettolön till en chef på företaget som är en underentreprenör för NCC på deletappen Centralen.

Men i en dold inspelning kan SVT avslöja hur företaget försökt få arbetarna att ta tillbaka sina påståenden genom att ebjuda pengar. Detta genom en film där männen skulle ta tillbaka allt som de sagt om företaget. De vägrade gå med på förslaget.

Underentreprenören har nekat till alla anklagelser och menar att det inte finns någon sanning i påståendet. De har polisanmält de tre männen för försök till utpressning och gett dem sparken.

Just nu pågår två utredningar – dels polisens, dels NCC:s egen. I fredags beslutade NCC att säga upp kontraktet med entreprenören på omdelbar verkan.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!